Sposób przygotowania:
Jajka egipskie z dukkah
Najpierw przygotowuję sałatkę: Pomidorki myję dokładnie i przekrawam na ćwiartki. Siekam drobno natkę pietruszki i miętę. Cebulę obieram i kroję w półplasterki.
Sałatkę polewam sosem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu.
Jajka gotuję przez 3 minuty. Po ugotowaniu delikatnie obieram jajka ze skorupek, aby nie uszkodzić białka. Następnie panieruję jajka w mące i smażę w głębokim oleju, aż będą ładnie zezłocone. Po usmażeniu obtaczam je w mieszance dukkah.
Jajka układam na sałatce. Dodaję kawałki sera feta i od razu podaję.
Sałatkę polewam sosem przygotowanym z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu.
Jajka gotuję przez 3 minuty. Po ugotowaniu delikatnie obieram jajka ze skorupek, aby nie uszkodzić białka. Następnie panieruję jajka w mące i smażę w głębokim oleju, aż będą ładnie zezłocone. Po usmażeniu obtaczam je w mieszance dukkah.
Jajka układam na sałatce. Dodaję kawałki sera feta i od razu podaję.
pszczolkaanulka
darmiona
Netka
mycha
jaNina