renia30

renia30

Kucharz
[Przepisów: 9]

jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

jestem pewna , że nawet najbardziej wybredni dadza sie skusi :)

jajka faszerowane

Składniki:

jajka faszerowane

 

Sposób przygotowania:

jajka faszerowane
Jajka ugotowac na twardo, ostudzić , przekroić na pół ( w skorupkach ) , wyciągnąć żółtka do miseczki .Pieczarki ,drobno pokroic i podsmażyć. Pore lub pietruszke drobno pokroić ( ja wolę z pora ale to juz jak kto woli ) .Nastepnie wszystkie składniki połączyc : jajko + pieczarki + porę + majonez, doprawić do smaku. Nafaszerować połówki jajek , optoczyc najpierw w jajku potem w bułce ( oczywiście tylko część faszerowaną - skorupek nie optaczamy :) ) Podsmażyć na patelni przed podaniem. SMACZNEGO