Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane
Jajka gotujemy na twardo . Studzimy , obieramy , przekrawamy na połówki i ostrożnie wydrążamy żółtka . Przygotowujemy ulubiony farsz i nadziewamy jajeczne miseczki . Dla ładnego wyglądu posypujemy zieleninką , kleksem ketchupu , plasterkiem rzodkiewki . moje propozycje na farsze: Pieczarkowy: Kilka pieczarek myjemy , kroimy w bardzo drobną kosteczkę i podsmażamy na maśle. Po wystudzeniu rodrabniamy razem z żółtkami (najlepiej za pomocą widelca). Dodajemy majonez i przyprawy . Serowy: Ser żółty trzemy na tarce z drobnymi oczkami , mieszamy z żółtkami i majonezem . Przyprawiamy do smaku . Szynkowy: Szynkę konserwową drobniutko siekamy , odajemy ugotowane żółtka i przyprawy. Mieszamy z ketchupem. Ziołowy: Zółtka mieszamy z posiekanym koperkiem , szczypiorkiem i natką pietruszki . Łączymy z majonezem , solą i pieprzem (ja daję majonez kielecki , wtedy przyprawy nie są konieczne).
Jojo
Sarenka
dusia30
eli_555
misia53
marietta
luna
bernika