LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

jajka faszerowane brokułami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zachwycają wygladem i równie dobrze smakują

jajka faszerowane brokułami

Składniki:

jajka faszerowane brokułami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

jajka faszerowane brokułami
Pomidory sparzamy wrzątkiem i ściagamy skórke, jajka obieramy ze skorupek,brokuł dzielimy na malutkie róźyczki i gotujemy w osolonym wrzatku. Odcedzamy. Ser zolty kroimy w drobna kostke. Jajka przecinamy na połówki, żółtka wyciągamy, fantazyjnie nacinamy( ja lubie tak). Pomidora kroimy w kostke, szczypior plukamy, osuszamy i drobno siekamy. Tak samo postępujemy z cebula. Wszystko razem mieszamy w misce, dodajemy roztarte żółtka, brokuly, ser zolty, śmietane, sól,pieprz. Raz jeszcze dokladnie mieszamy. Farszem napełniamy polówki jajek.