Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pasztetem.
Boczek i wątróbkę umyć, włożyć do garnka, wlać wodę, dodać odrobinę soli, liść laurowy i gotować około 15 minut. Bułkę kajzerkę zamoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić na kawałki. Wątróbkę wraz z boczkiem wyjąć z wody, ostudzić i razem z odciśnięta bułką i cebulą przemielić 3 razy w maszynce do mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dokładnie wymieszać. Jajka przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka, białka napełnić pasztetem. Majonez wymieszać z jogurtem i tartym chrzanem, wylać na półmisek. Na majonezie ułożyć faszerowane jajka, posypać natką pietruszki i startymi na tarce żółtkami. Podawać z pieczywem.