Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Ab ovo - czyli jajunio wg Buni

Jajka faszerowane pasztetem drobiowym:

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wprawdki przed świąteczne -Wielkanoc to ,, jajeczne ,, święta . Warto zrobić je trochę inaczej.

Jajka faszerowane pasztetem drobiowym: Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka faszerowane pasztetem drobiowym:

 

  • 5 jajek na twardo
  • 5 łyżek delikatnego pasztetu drobiowego
  • 2 łyżki gęstego majonezu ( Kielecki )
  • pieprz mielony

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pasztetem drobiowym:
Jajka ugotowane na twardo ostudzić . Obrać ze skorupek tak by nie uszkodzić powierzchni jajek. Jajko naciąć tak by wyciąć z niego ,,klin ,, ( ok . 1/10 jajka ) - wyjąć tą część jajka i użyć do czegoś innego .Potem po drugiej stronie jajka ściąć spód tak by jajka nie przewracały się . Pasztet utrzeć z majonezem. Doprawić pieprzem . Nałożyć pastę z pasztetu do rękawa cukierniczego ( lub ,,strzykawki,, do dekorowania tortów ) z odpowiednia końcówką i nałożyć farsz na jajka . Udekorować wg uznania ziołami , sałatą , pomidorkami cherry .
Jajka faszerowane pasztetem drobiowym:
Etap 1