Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka gotuję na twardo. Po wystudzeniu obieram ze skorupek i przekrawam wzdłuż na pół, delikatnie wyjmuję z nich żółtka. Pieczarki myję, osuszam i kroję drobno lub ścieram na tarce o drobnych oczkach. Przekładam starte pieczarki do garnka i duszę na tłuszczu.
Żółtka rozgniatam widelcem, dodaję uduszone pieczarki, majonez, śmietanę i przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Dodaję posiekaną natkę pietruszki. Nakładam farsz pieczarkowy na połówki jajek w miejsce po żółtku i na całej powierzchni.
Dekoruję gałązkami natki pietruszki.
Żółtka rozgniatam widelcem, dodaję uduszone pieczarki, majonez, śmietanę i przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Dodaję posiekaną natkę pietruszki. Nakładam farsz pieczarkowy na połówki jajek w miejsce po żółtku i na całej powierzchni.
Dekoruję gałązkami natki pietruszki.