msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Jajka faszerowane pieczarkami

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Jajka na każdą okazję,smaczne i kolorowe

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami

 

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • łyżka masła
  • rzodkiewka
  • rzeżucha
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka obrać,przekroić na połówki.Wyjąć żółtka nie uszkadzając białek.Cebulę drobno posiekać,zeszklić na maśle.Dodać starte na grubej tarce pieczarki i dusić razem do odparowania soku.Wystudzić.Rozetrzeć żółtka z pieczarkami i majonezem.Doprawić solą i pieprzem.Dodać pokrojony drobno szczypiorek.Napełniać takim farszem połówki białek,tworząc kopułkę z farszem imitującą całe jajka.Posypać startą rzodkiewką i rzeżuchą .Podać na liściach sałaty.