beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Jajka faszerowane pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jajka w przebraniu kaczuszek:)

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami
Pieczarki oczyścić, drobniutko pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać trochę drobno pokrojonej cebulki. Zostawić do ostygnięcia. Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić każde wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Dodać do wystudzonych pieczarek. Następnie dodać łyżkę majonezu i wymieszać. Doprawić pieprzem i vegetą. Połówki jajek oprószyć sola i pieprzem. Napełniać przygotowanym farszem i układać na talerzu. Udekorować według uznania.

Do masy pieczarkowej można dodać łyżkę posiekanej pietruszki