Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane po węgiersku
Jajko ugotowane na twardo przekrawam w poprzek na połowę. Ostrożnie wyjmuję z jajka żółtko i przekładam je do miseczki z majonezem. Dodaję curry, solą, pieprz i słodką paprykę. Całość dokładnie rozcieram. Przygotowanym farszem napełniam połowę jajka i przykrywam druga połówką. Małe naczynie do zapiekania smaruję cienko masłem. Przekładam do miseczki ugotowany ryż. Następnie robię w nim wgłębienie, w które wkładam nafaszerowane jajko. Mieszam sos pomidorowy ze startym serem żółtym. Masę wykładam na ryż wokół jajka. Zapiekam całość około 10 minut w nagrzanym do 180*C piekarniku lub ok/ 2 minuty w mikrofalówce.
![Jajka faszerowane po węgiersku Jajka faszerowane po węgiersku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-faszerowane-po-wegiersku-139407.jpg)
![Jajka faszerowane po węgiersku Jajka faszerowane po węgiersku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-faszerowane-po-wegiersku-139408.jpg)
![Jajka faszerowane po węgiersku Jajka faszerowane po węgiersku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-faszerowane-po-wegiersku-139409.jpg)
![Jajka faszerowane po węgiersku Jajka faszerowane po węgiersku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-faszerowane-po-wegiersku-139410.jpg)
marietta
gosiczek821