Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane podsmażane
Suszone podgrzybki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 min, po tym czasie gotować na małym ogniu 10 - 15 min, drobno pokroić.
Ugotować jajka na twardo obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle roślinnym. Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Podsmażyć 10 min razem z ugotowanymi podgrzybkami.
Żółtka posiekać, dodać do farszu, doprawić solą i pieprzem.
Nadziewać połówki jajek farszem, posypać bułką tartą i obsmażyć na chrupiąco na maśle roślinnym.
Smacznego.
Ugotować jajka na twardo obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle roślinnym. Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Podsmażyć 10 min razem z ugotowanymi podgrzybkami.
Żółtka posiekać, dodać do farszu, doprawić solą i pieprzem.
Nadziewać połówki jajek farszem, posypać bułką tartą i obsmażyć na chrupiąco na maśle roślinnym.
Smacznego.
Natala1210
wedith1
Methestel
dusia30