Jajka faszerowane porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i wydrążyć środki. Żółtka rozgnieść widelcem i wrzucić do miseczki. Pokroić drobni

Jajka faszerowane porem

Składniki:

Jajka faszerowane porem

 

  • 10 jajek,
  • jeden mały por,
  • pieprz,
  • mały majonez,
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane porem
Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i wydrążyć środki. Żółtka rozgnieść widelcem i wrzucić do miseczki. Pokroić drobniutko pora i dorzucić do żółtek. Po czym przyprawić farsz pieprzem i dodać 2-3 łyżki majonezu, tak aby farsz się dobrze zawiązał. Środki jajek napełnić farszem. Jajka układać grzbietem do góry na półmisku. Wierzch jajek posmarować majonezem i posypać obficie pokrojonym drobno szczypiorkiem.