dzejlo

dzejlo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Jajka faszerowane serem żółtym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealne na Wielkanocny stół

Jajka faszerowane serem żółtym

Składniki:

Jajka faszerowane serem żółtym

 

  • 5 jajek
  • 2 duże plasterki żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane serem żółtym
Jajka ugotować i przestudzić. Obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtko delikatnie do miseczki. Ser pokroić w maleńką kosteczkę lub zetrzeć na tarce o małych oczkach, dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać. Nadziewać połówki jajek. Ładnie wychodzi szprycą. Ozdobić pokrojonym szczypiorkiem (szczypiorek można dodać tez do nadziewanej masy).