Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Jajka nadziewane farszem musztardowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jajka wielkanocne nadziewane farszem musztardowym z natka pietruszki.

Jajka nadziewane farszem musztardowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka nadziewane farszem musztardowym

 

  • 10 jaj
  • 1/2 kostki masła
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • 1,5 łyzki posiekanej natki pietruszki
  • sół, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane farszem musztardowym
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Następnie obrac je i przekroić wzdłuz na połówki. Masło utrzec na gładka masę, dodać do niego żółtka, śmietanę, majonez, musztardę i ponownie utrzeć. Na koniec wmieszać posiekaną natke pietruszki i doprawic farsz do smaku. Jajka nadziewać przygotowanym farszem. Podawać na listkach sałaty z sosem majonezowo- jogurtowym oraz wędlinami.
Jajka nadziewane farszem musztardowym
Do wyrobionej masy dodać musztarde i wymieszac.
Jajka nadziewane farszem musztardowym
Dodać żółtka jaj i rozgnieść je widelcem.
Jajka nadziewane farszem musztardowym
Ugotowane jajka obrac umyc i przekroic na polowki.
Jajka nadziewane farszem musztardowym
Masło utrzeć dokładnie i dodać majonez oraz śmietanę.