kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Jajka nadziewane pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ugotować jajka na twardo, brać i opłukać zimną wodą. Przekroić wzdłuż na pół, usunąć ...

Jajka nadziewane pasztetem

Składniki:

Jajka nadziewane pasztetem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pasztetem
Ugotować jajka na twardo, brać i opłukać zimną wodą. Przekroić wzdłuż na pół, usunąć żółtka i rozetrzeć. Obrać cebulę, drobno posiekać i lekko podsmażyć na patelni do zarumienienia. Następnie ostudzić, dodać do pasztetu, wymieszać z żółtkami i pietruszką-natką, przyprawić solą oraz pieprzem. Tak przyrządzonym pasztetowym farszem wypełniamy połówki białek. Jajka można przybrać natką pietruszki oraz migdałami.

Tagi:

pasztet