graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

jajka pikantne zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zapiekankę podawać na gorąco

jajka  pikantne zapiekane

Składniki:

jajka pikantne zapiekane

 

  • 10 jajek
  • 12 plastrów chudej szybki
  • 2 łyżki masła
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka startego żółtego sera
  • tłuszcz do posmarowania formy
  • 5 łyżek musztardy

Sposób przygotowania:

jajka pikantne zapiekane
7 jajek ugotować na twardo,po ostudzeniu obrać ze skorupek,naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem,ułożyć plastry szynki na dno naczynia,posmarować je musztardą , ugotowane jajka pokroić na pół ,i żółtkiem do spodu ułożyć na szynce,masło rozpuścić na patelni i na gorące zetrzeć suchą bułkę,mleko wymieszać z surowymi jajkami startym serem i zalać tym jajka ułożone na szynce,wstawić do piekarnika i zapiekać przez 30 minut w temp.200 stopni