Sposób przygotowania:
Jajka po Admiralsku
W małym rondlu rozgrzać masło. Podsmażyć pieczarki. Posypać mąką i smażyć przez 2 minuty na wolnym ogniu. Wmieszać sherry i śmietanę; dusić, aż sos zgęstnieje.
Dodać zieloną cebulkę i mięso homara; dalej dusić przez 5 minut..
W międzyczasie, jajka ugotować w koszulkach; pojedynczo wybijać je do miseczki i ostrożnie przelewać do garnka z wrzącą wodą; gdy białko się zetnie, wyjmować łyżką cedzakową.
Grzanki położyć na półmisku. Na każdej grzance położyć ugotowane jajko i polać sosem. Posypać kolendrą i podawać.
Dodać zieloną cebulkę i mięso homara; dalej dusić przez 5 minut..
W międzyczasie, jajka ugotować w koszulkach; pojedynczo wybijać je do miseczki i ostrożnie przelewać do garnka z wrzącą wodą; gdy białko się zetnie, wyjmować łyżką cedzakową.
Grzanki położyć na półmisku. Na każdej grzance położyć ugotowane jajko i polać sosem. Posypać kolendrą i podawać.