Sposób przygotowania:
Jajka po meksykańsku
1. Papryki myjemy, osuszamy i wycinamy gniazdka nasienne. Miąższ kroimy w paseczki.
2. Cebule kroimy w kostkę i szkimy na oleju, następnie dodajemy paprykę i smażymy tak, by była lekko twarda.
Przyprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.
3. Cebule z papryką przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy groszek i mieszmy.
4. Łyżką formujemy wgłebienia, do których delikatnie wbijamy jajka, lekko solimy i posypujemy bazylią. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy 30 min, aż jajka sie usmażą. Podajemy z ryżem
2. Cebule kroimy w kostkę i szkimy na oleju, następnie dodajemy paprykę i smażymy tak, by była lekko twarda.
Przyprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.
3. Cebule z papryką przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy groszek i mieszmy.
4. Łyżką formujemy wgłebienia, do których delikatnie wbijamy jajka, lekko solimy i posypujemy bazylią. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy 30 min, aż jajka sie usmażą. Podajemy z ryżem