EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

Jajka po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kolorowe i apetyczne, a przy tym tanie i smaczne danie

Jajka po meksykańsku

Składniki:

Jajka po meksykańsku

 

Sposób przygotowania:

Jajka po meksykańsku
1. Papryki myjemy, osuszamy i wycinamy gniazdka nasienne. Miąższ kroimy w paseczki.
2. Cebule kroimy w kostkę i szkimy na oleju, następnie dodajemy paprykę i smażymy tak, by była lekko twarda.
Przyprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.
3. Cebule z papryką przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy groszek i mieszmy.
4. Łyżką formujemy wgłebienia, do których delikatnie wbijamy jajka, lekko solimy i posypujemy bazylią. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy 30 min, aż jajka sie usmażą. Podajemy z ryżem

Tagi:

jajko jajka