Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Jajka smażone w vafini :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wreszcie dzięki wafelkom vafini mogę robić faszerowane jajka ot tak sobie - np. na śniadanie .

Jajka smażone w vafini : Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka smażone w vafini :

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka smażone w vafini :
Jajka ugotować na twardo - ostudzić i obrać . Rozetrzeć widelcem na miazgę . Jeżeli mielibyśmy robić ich więcej proponuję użyć malaksera . Wymieszać jajka z koperkiem , majonezem i śmietaną . Doprawić do smaku solą i pieprzem . Farsz wkładać do wafelków Vafini . Panierować odkrytą płaszczyznę w bułce tartej kładąc napełnione vafini na wysypanej na talerz warstwie bułki .Na patelni rozgrzać masło . Smażyć na rumiano położone panierowaną stroną wafelki na gorące masło . Zdejmować ostrożnie . . Podawać bezpośrednio po usmażeniu .Jemy razem z wafelkami .
Jajka smażone w vafini :
Zrobić farsz z jajek na twardo , kopru , śmietany , majonezu- doprawione solą i pieprzem
Jajka smażone w vafini :
Napełnić wafelki vafini masą jajeczną i panierować w bułce tartej
Jajka smażone w vafini :
Po skończeniu panierowania szykujemy patelnie do smażenia
Jajka smażone w vafini :
Na rozgrzanym maśle układać otwartą stroną na maśle i usmażyć na rumiano