Sposób przygotowania:
Jajka smażone w vafini :
Jajka ugotować na twardo - ostudzić i obrać . Rozetrzeć widelcem na miazgę . Jeżeli mielibyśmy robić ich więcej proponuję użyć malaksera . Wymieszać jajka z koperkiem , majonezem i śmietaną . Doprawić do smaku solą i pieprzem . Farsz wkładać do wafelków Vafini . Panierować odkrytą płaszczyznę w bułce tartej kładąc napełnione vafini na wysypanej na talerz warstwie bułki .Na patelni rozgrzać masło . Smażyć na rumiano położone panierowaną stroną wafelki na gorące masło . Zdejmować ostrożnie . . Podawać bezpośrednio po usmażeniu .Jemy razem z wafelkami .
evita0007
Babciagramolka
A tu akurat nie trafiłaś . To znaczy jajeczka z wierzchu są chrupkie ale wafelki trochę nasiąkają tłuszczem i raczej miękną . Trzeba robić na świeżo .Ale spokojnie można brać i jeść rękami.