misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Jajka w kapeluszach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

polecam jajka gotowane w kapeluszch z pieczarek....

Jajka w kapeluszach

Składniki:

Jajka w kapeluszach

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w kapeluszach
6 jaj umyć, osuszyć, ugotować na twardo (ok.10 min), zalać zimną wodą. Cebulę obrać, drobniutko pokroić. Przestudzone jajka obrać, ściąć z nich wierzchy, wydrążając żółtka. Pieczarki oczyścić, umyć, obgotować 6 kapeluszy, resztę zemleć, usmażyć razem z cebulą. Do wystudzonych grzybów dodać wydrążone żółtka, przyprawy, wymieszać. Farszem wypełnić wydrążone jajka, przykryć obgotowanymi kapeluszami. Jaja- grzybki układac na listkach sałaty.