Sposób przygotowania:
Jajka w Koszulkach w Holenderskim Sosie
SOS HOLENDERSKI:
Rozgrzać masło. Żółtka umieścić w podwójnym garnku, na wolnym ogniu. Pomału wlewać sok z cytryny, dokładnie mieszając. Zdjąć z ognia; powoli wmieszać trzepaczką gorące masło. Dodać pieprz i natychmiast podawać.
DANIE:
Z kawałków chleba odkroić skórkę i zaokrąglić brzegi. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć kawałki chleba, aż staną się złociste po obu stronach.
Na każdą grzankę położyć 30 g łososia, pokrojonego w bardzo cienkie plasterki.
Jajka ugotować w koszulkach i kłaść po jednym na wierzch. Polać sosem, posypać krewetkami, krążkami cebuli i kaparami; od razu podawać.
Rozgrzać masło. Żółtka umieścić w podwójnym garnku, na wolnym ogniu. Pomału wlewać sok z cytryny, dokładnie mieszając. Zdjąć z ognia; powoli wmieszać trzepaczką gorące masło. Dodać pieprz i natychmiast podawać.
DANIE:
Z kawałków chleba odkroić skórkę i zaokrąglić brzegi. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć kawałki chleba, aż staną się złociste po obu stronach.
Na każdą grzankę położyć 30 g łososia, pokrojonego w bardzo cienkie plasterki.
Jajka ugotować w koszulkach i kłaść po jednym na wierzch. Polać sosem, posypać krewetkami, krążkami cebuli i kaparami; od razu podawać.