Sposób przygotowania:
Jajka w marynacie
Cebulę obrać, pokroić w plastry.
Do rondla wlać wodę, dodać sól, przyprawę do zup, liście laurowe,cebulę, gorczycę,zagotować.
Do zagotowanej wody włożyć jajka, gotować 13 minut.
Następnie jajka wyjąć, zalać zimną wodą.
Ostudzone jajka obrać ze skorupek.
Przygotować większy słój, włożyć do niego obrane jajka, zalać zimnym wywarem, w którym gotowały się jajka.
Odstawić słój z jajkami w chłodne miejsce na 3 dni.
Do rondla wlać wodę, dodać sól, przyprawę do zup, liście laurowe,cebulę, gorczycę,zagotować.
Do zagotowanej wody włożyć jajka, gotować 13 minut.
Następnie jajka wyjąć, zalać zimną wodą.
Ostudzone jajka obrać ze skorupek.
Przygotować większy słój, włożyć do niego obrane jajka, zalać zimnym wywarem, w którym gotowały się jajka.
Odstawić słój z jajkami w chłodne miejsce na 3 dni.