Sposób przygotowania:
Jajka w sosie grzybowym
Jajka gotujemy na twardo i kroimy na połówki.
Sos: Grzyby oczyszczamy, obieramy i kroimy. Następnie wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy ok 15 minut. Cebulę kroimy w półkrążki i rumienimy na patelni. Dodajemy grzyby i wszystko chwilę smażymy. Na koniec dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Tak przygotowanym sosem polewamy jajka i posypujemy je posiekanym szczypiorkiem.
Sos: Grzyby oczyszczamy, obieramy i kroimy. Następnie wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy ok 15 minut. Cebulę kroimy w półkrążki i rumienimy na patelni. Dodajemy grzyby i wszystko chwilę smażymy. Na koniec dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Tak przygotowanym sosem polewamy jajka i posypujemy je posiekanym szczypiorkiem.