djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Jajka w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciekawy pomysł na śniadanie.

Jajka w sosie grzybowym

Składniki:

Jajka w sosie grzybowym

 

  • 4 jajka
  • 1/4 kg grzybów lesnych (np. podgrzybki, kurki)
  • 1 cebula
  • 1 szklanka śmietany 18 %
  • posiekany szczpiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie grzybowym
Jajka gotujemy na twardo i kroimy na połówki.
Sos: Grzyby oczyszczamy, obieramy i kroimy. Następnie wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy ok 15 minut. Cebulę kroimy w półkrążki i rumienimy na patelni. Dodajemy grzyby i wszystko chwilę smażymy. Na koniec dolewamy śmietanę i doprawiamy do smaku.
Tak przygotowanym sosem polewamy jajka i posypujemy je posiekanym szczypiorkiem.