alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Jajka z farszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kombinacji na farsze do jajek jest bardzo dużo i ja się z tego bardzo cieszę. Tym razem połączyłam groszek, ogórki, pieczarki i filety z pstrąga w sosie chrzanowym.

Jajka z farszem

Składniki:

Jajka z farszem

 

  • 1puszka filety z pstrąga w sosie chrzanowym
  • 4 łyżki groszku z puszki
  • 10 pieczarek marynowanych
  • 3-4 ogórki konserwowe
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • sól i pieprz do smaku
  • Dodatkowo:
  • 7 jajek ugotowanych na twardo
  • pieczarki, groszek i koperek zielony do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem
Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy. W naczyniu wymieszać ogórki, groszek, pieczarki i całą zawartość łącznie z sosem fileta z pstrąga, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jajko, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka przekroić na pół na wierzch nakładać łyżką sałatkę. Ułożyć na talerzu i udekorować.