Sposób przygotowania:
Jajka z nadzieniem z płatków kukurydzianych
Jajka ugotować na twardo, przelać zimną wodą, obrać, przekroić na połówki i wybrać delikatnie żółtka łyżeczką i rozgnieść je widelcem w miseczce. Następnie pootwierać serki bieluchy, wybrać łyżkami do czterech miseczek i obrać czosnek, obciąć końce i zmiażdżyć praską ząbki. Żółtka dodać z solą, zmielonymi orzechami, czosnkiem i pieprzem cytrynowym do serków oprócz tego paprykowego. Do wszystkich wsypać po dwie-trzy łyżki płatków kukurydzianych i wymieszać również. Nakładać łyżeczką nadzienie do łódeczek z białek, robiąc małe stożki. Ułożyć połówki jaj na tacy z wgłębieniami na nie. Natkę lub listki mięty opłukać, strzepnąć i udekorować każdą nadzianą połówkę. Podawać po schłodzeniu w lodówce.