szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Jajka z rybnym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Jajka na twardo podane z pastą rybną to sposób na szybka i pyszną kolację. Takie jajka możemy również podawać na imprezach.

Jajka z rybnym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z rybnym nadzieniem

 

  • 3 jajka
  • 1 puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym
  • pieprz
  • sól
  • zielona cebula
  • 5 rzodkiewek

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka z rybnym nadzieniem
Jajka gotujmey na twardo w lekko osolonej wodzie. Studzimy i obieramy, a następnie kroimy na połówki i wyciągamy delikatnie żółtko ze środka, nie uszkadzając białek. Żółtka przekładamy do miseczki i dodajemy do nich rybę w sosie pomidorowym. Całosc rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz rzodkiewkę, doprawiamy pieprzem i mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy białka i układamy na talerzu.
Jajka z rybnym nadzieniem
Etap 1 Z ugotowanych jajek wyciągamy żółtka i rozgniatamy
Jajka z rybnym nadzieniem
Etap 2 dodajemy rybę w pomidorach i mieszamy
Jajka z rybnym nadzieniem
Etap 3 dodajemy drobno posiekany szczypiorek
Jajka z rybnym nadzieniem
Etap 4 Dodajemy pokrojona w kosteczkę rzodkiewkę

Tagi:

jajko sosy jajka