Sposób przygotowania:
Paszteciki z ciasta francuskiego z rybą
Filety z ryby umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanej oliwie. Usmażoną, przestudzoną rybę pokroić w drobną kostkę. Na tłuszczu w którym smażyła się ryba podsmażyć drobno posiekane cebule. Pokrojoną rybę wymieszać z cebulą, drobno posiekanymi gotowanymi jajkami, szczypiorkiem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Rozmrożone ciasto pokroić na kwadraty, na każdy nałożyć porcje farszu rybnego, złożyć na pół i dokładnie zlepić. Paszteciki ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200-210 stopni około 15-20 minut.