Sposób przygotowania:
jajka z rzeżuchą wg domcian
jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Obrane jajka przekroić na pół, wyjąc żółtka. Żółty ser zetrzeć na tarce (małe oczka), natkę pietruszki i cebulę drobno posiekać.Cebulę zeszklić na łyżce masła. Żółtka pokruszyć i wymieszać ze śmietaną i 2 łyżkami masła, dodać bułkę tartą, żółty ser, natkę pietruszki i cebulę. Wymieszać, przyprawić do smaku łyżeczką musztardy oraz solą i pieprzem. Farsz nałożyć do połówek białek i włożyć je do żaroodpornego naczynia nasmarowanego masłem. Zapiekać w piekarniku w 180 stopniach . Wyjąc, kiedy wierzch się zarumieni. Przestudzić i ułożyć na półmisku posypać rzeżuchą i podać. Jako dodatek można najpierw położyć majonez i dopiero posypać rzeżuchą.