p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Jajka z rzodkiewkowo-serowym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kolorowe jajka z serem sałatkowym i rzodkiewkami

Jajka z rzodkiewkowo-serowym farszem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka z rzodkiewkowo-serowym farszem

 

  • farsz do jajek - serowo-rzodkiewkowy
  • 1/2 op. sera sałatkowego Attikos,
  • 5 szt rzodkiewki,
  • 2 łyżeczki majonezu,
  • do smaku pieprz kolorowy
  • jajka faszerowane:
  • 9 szt. połówki jajek gotowanych,
  • 9 łyżek farsz serowo-rzodkiewkowy,
  • 9 plastrów rzodkiewka,
  • 2 łyżki szczypiorek,
  • 1/2 szt. pomidor,
  • 6 plastrów ogórek zielony

 

Sposób przygotowania:

Jajka z rzodkiewkowo-serowym farszem
9 połówek ugotowanych jajek ułożyć na specjalnym talerzu do jajek, napełnić je równomiernie farszem wg przepisu Z przekrojonych na pół ugotowanych 5 jajek, wyciągnąć żółtka, które rozdrobnić widelcem, dodać ser sałatkowy Attikos typu feta, rozdrobnić i wymieszać z żółtkami, dodać drobno posiekane rzodkiewki , dodać 2 łyżeczki majonezu, doprawić kolorowym pieprzem i dokładnie wymieszać, farszem napełniać połówki jajek., posypać siekanym szczypiorkiem, wcisnąć na sztorc plasterki rzodkiewek, , połówkę pomidora podzielić na 3 części, w środku ułożyć je, obłożyć plasterkami ogórka, posypać pieprzem kolorowym i solą.
Jajka z rzodkiewkowo-serowym farszem
Z przekrojonych na pół ugotowanych 5 jajek, wyciągnąć żółtka, które rozdrobnić widelcem, dodać ser sałatkowy Attikos typu feta, rozdrobnić i wymieszać z żółtkami, dodać drobno posiekane rzodkiewki , dodać 2 łyżeczki majonezu, doprawić kolorowym pieprzem
Jajka z rzodkiewkowo-serowym farszem
dokładnie wymieszać mieszankę sera, rzodkiewek, żółtek i majonezu, farszem napełniać połówki jajek.