alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Jajka z sosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka można podawać na obiad z ziemniakami i surówką

Jajka z sosem

Składniki:

Jajka z sosem

 

Sposób przygotowania:

Jajka z sosem
Przygotować sos: obraną cebulę posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Ze sparzonych pomidorów obrać skórkę. Pokroić na kawałki. Dodać. Przyprawić. Podsmażyć. Zalać winem. Gotować, aż sos zgęstnieje. Po zdjęciu z ognia i delikatnym ostudzeniu przetrzeć przez sito. Przygotować jajka: wodę zagotować z octem i solą. Do wrzątku wybić jajka. Przykryć. Jajka wyjmować łyżką cedzakową po ok. dwóch minutach. Podawać polane sosem.

Tagi:

jajko jajka