iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jajka zapiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jajka zapiekane na święta i śniadanko

Jajka zapiekane

Składniki:

Jajka zapiekane

 

Sposób przygotowania:

Jajka zapiekane
Bułkę taką od 2 dni moczymy w mleku. Kiedy napije się mleczka odciskamy ja i dajemy do miski. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrawamy dużym nożem. Leciutko wyciągamy jajko , żeby powstały łódki ze skorupki. Jajka siekamy. do malaksera wkładamy wyciśniętą bułkę pokrojone jajka , dodajemy łyżkę masła i przyprawę uniwersalną do smaku. Miksujemy . Taki farsz nakładamy do skorupek. Maczamy w tartej bułce stronę z farszem. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy jajeczka . Podajemy na ciepło lub zimno.