zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2422]

Jajka zapiekane pod kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Niby zwykłe jajka ale podane w inny sposób niż tradycyjny zadowolą każdego łakomczuszka. ..............

Jajka zapiekane pod kołderką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka zapiekane pod kołderką

 

Sposób przygotowania:

Jajka zapiekane pod kołderką
Małe naczynka do zapiekania wysmarować masłem. Do każdego wbić jajko. Na jajko posypać pokrojony w paseczki boczek, na boczek pokrojonego w paseczki pomidora. Następnie położyć po kilka listków świeżej rukoli, posypać serem startym na drobnych oczkach i oprószyć przyprawami. Naczynka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać przez 10 - 12 minut do ścięcia się białka. Podawać na gorąco z pieczywem lub grzankami.
Jajka zapiekane pod kołderką
Etap 1do wysmarowanych naczynek wbić jajka
Jajka zapiekane pod kołderką
Etap 2dodać pokrojony w paseczki boczek wędzony
Jajka zapiekane pod kołderką
Etap 3potemdodać pomidora i posypac rukolą
Jajka zapiekane pod kołderką
Etap 4na koniec posypac serem i przyprawami