marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

jajka zapiekane z pasztecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

jajka zapiekane z pasztecikami

jajka zapiekane z pasztecikami

Składniki:

jajka zapiekane z pasztecikami

 

 

 

Sposób przygotowania:

jajka zapiekane z pasztecikami
Bułkę obrać ze skórki, pokroić w kostkę, usmażyć na maśle na patelni. Słoninę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na małym ogniu, wyjąć skwarki na talerzyk. Na tłuszczu ze słoniny lekko podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę obraną ze skórki. Skwarki z wędliną przełożyć do miseczki z grzankami, dodać pasztecik i wymieszać. Pozostały tłuszcz przelać z patelni do żaroodpornego naczynia, wbić do niego jajka, tak aby żółtka się nie rozlały, posypać je grzankami z wędliną i pasztecikiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut, tak aby białka się ścięły.