Sposób przygotowania:
Jajko w galarecie.
Ugotowac jajka na twardo. Papryke i szynke pokroic w kostke. 3 lyzki groszku odsaczyc z zalewy. Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie. Zagotowac rosol , dodac papryke, lyzeczke bialego balsamico, lyzeczke cukru, wymieszac i gotowac jeszcze ok 3 min. Zestawic z ognia. Obrac jajka i poprzekrajac na polowki. Zelatyne odcisnac z wody i rozpuscic w rosole. Odstawic do ostygniecia. Drobno pokroic szczypiorek .W malych miseczkach / u mnie 4 o pojemn. 150 ml / ukozyc polowki jajka , szynke, groszek , szczypior , podgotowana papryke i zalac zimnym rosolem z zelatyna. Wstawic na kilka godzin do lodowki. Ta niewielka ilosc balsamico i podgotowana papryka nadaja galaretce bardzo ciekawy smak.
luna
dusia30
msewka
Mandaryna
Saja