Sposób przygotowania:
Jajko zapiekane w bakłażanie na pomidorach
1. Bakłażana przekrawam na pół. Łyżką wydrążam gniazda nasienne. Bakłażana smaruję olejem. Pomidory suszone kroję w paski. Pomidory układam we wgłębieniach w bakłażanie. Oprószam solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Bakłażany układam na blaszce. Piekę 20 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Bakłażany wyjmuję z piekarnika. Do wgłębień w warzywie wbijam jajko. Znów wkładam do piekarnika i zapiekam jeszcze przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Bakłażany wyjmuję z piekarnika. Do wgłębień w warzywie wbijam jajko. Znów wkładam do piekarnika i zapiekam jeszcze przez 15 minut w temperaturze 180 stopni.
misia5
lukrowanepierniczki