Sposób przygotowania:
Lasagne wegetariańska
Cukinię, bakłażana obrać i pokroić na pół plasterki. Podsmażyć na oleju. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju dodać obrana i startą marchewkę i podsmażyć. Następnie dodać pomidory, doprawić do smaku i dusić chwilę.
Sery pokroić w kostkę. Makaron Lasagne gotować ok 3 minuty w osolonej wodzie.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć po 3-4 płaty posmarować sosem pomidorowym, posypać częścią cukinii i bakłażana, posypać serami. Postępować tak do wykończenia składników.
Wierzch posypać serem. Piec ok 20 minut w temp 180 stopni.
Sery pokroić w kostkę. Makaron Lasagne gotować ok 3 minuty w osolonej wodzie.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć po 3-4 płaty posmarować sosem pomidorowym, posypać częścią cukinii i bakłażana, posypać serami. Postępować tak do wykończenia składników.
Wierzch posypać serem. Piec ok 20 minut w temp 180 stopni.