SUPERPRZEPIS

Babeczki łososiowo-szpinakowe

  • 12
  • Netka
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9
Babeczki łososiowo-szpinakowe Więcej zdjęć (5)

Te babeczki są mięciutkie,puszyste i bardzo smaczne. Nie są też kaloryczne, a w smaku bardzo dobre. Polecam!

Składniki:

Babeczki łososiowo-szpinakowe

 

 

 

 

  • łyżeczka koperku

 

  • pieprz cytrynowy (ilość według uznania)

 

  • sok z cytryny (ilość według uznania)

 

  • przyprawa do ryb (ilosć według uznania)

 

  • 2 cebulki wiosenne razem ze szczypiorkiem

 

  • 2 łyżki oliwy

 

 

 

  • silikonowe foremki do babeczek (12-13 sztuk)

 

Sposób przygotowania:

Babeczki łososiowo-szpinakowe
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny,posypujemy przyprawą do ryb,pieprzem.Opłukane listki szpinaku siekamy nożem,cebulki ze szczypiorkami również siekamy drobniutko.Na patelnie wlewamy oliwę.Gdy oliwa się zagrzeje, wrzucamy pokrojonego w małą kostkę łososia.Smażymy chwilke na niezbyt dużym ogniu,potem dorzucamy szpinak i szczypiorek ,na końcu pokruszoną fetę.Wszystko mieszmy i gdy zajdzie taka konieczność przyprawiamy jeszcze sokiem z cytryny.



Jajka ubijamy do białości,gdy będą dobrze ubite dodajemy ugotowane i przestudzone ziemniaki i w dalszym ciągu ubijamy mikserem żeby powstała gładka masa.Do ziemniaków z jajkami dodajemy przygotowany szpinak z łososiem,mieszamy by składniki sie połączyły.Piekarnik ustawiamy na 180 C. Do foremek wlewamy delikatnie ciasto i wkładamy foremki do piekarnika.Pieczemy do czasu aż babeczki nabiora ładnego,przyrumionego koloru. Smacznego:)
Babeczki łososiowo-szpinakowe
Łosoś ze szpinakiem i fetą,podsmażony do ciasta
Babeczki łososiowo-szpinakowe
Ciasto ziemniaczane połączone ze szpinakiem i łososiem
Babeczki łososiowo-szpinakowe
Upieczone babeczki ziemniaczane,ładnie zrumienione
Babeczki łososiowo-szpinakowe
Babeczki są bardzo smaczne,miękkie i puszyste w środku