Sposób przygotowania:
Babeczki łososiowo-szpinakowe
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny,posypujemy przyprawą do ryb,pieprzem.Opłukane listki szpinaku siekamy nożem,cebulki ze szczypiorkami również siekamy drobniutko.Na patelnie wlewamy oliwę.Gdy oliwa się zagrzeje, wrzucamy pokrojonego w małą kostkę łososia.Smażymy chwilke na niezbyt dużym ogniu,potem dorzucamy szpinak i szczypiorek ,na końcu pokruszoną fetę.Wszystko mieszmy i gdy zajdzie taka konieczność przyprawiamy jeszcze sokiem z cytryny.
Jajka ubijamy do białości,gdy będą dobrze ubite dodajemy ugotowane i przestudzone ziemniaki i w dalszym ciągu ubijamy mikserem żeby powstała gładka masa.Do ziemniaków z jajkami dodajemy przygotowany szpinak z łososiem,mieszamy by składniki sie połączyły.Piekarnik ustawiamy na 180 C. Do foremek wlewamy delikatnie ciasto i wkładamy foremki do piekarnika.Pieczemy do czasu aż babeczki nabiora ładnego,przyrumionego koloru. Smacznego:)
Jajka ubijamy do białości,gdy będą dobrze ubite dodajemy ugotowane i przestudzone ziemniaki i w dalszym ciągu ubijamy mikserem żeby powstała gładka masa.Do ziemniaków z jajkami dodajemy przygotowany szpinak z łososiem,mieszamy by składniki sie połączyły.Piekarnik ustawiamy na 180 C. Do foremek wlewamy delikatnie ciasto i wkładamy foremki do piekarnika.Pieczemy do czasu aż babeczki nabiora ładnego,przyrumionego koloru. Smacznego:)
a_niusia
Netka
-Natka-
Netka
Dziekuję -Natko- :)
kołczu
Netka
Dziekuję:) Mam ich jeszcze trochę w zapasie:)
zbysiowa
Netka
Są pyszne,dziękuję:)
Maria gotuje
Netka
Te babeczki są naprawdę bardzo dobre wiec również bardzo je polecam:) I dziekuję:)
KRISTOFE
Netka
Dzięki:)