Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Jarski krupnik z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczny krupnik jarski z cukinią

Jarski krupnik z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarski krupnik z cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Jarski krupnik z cukinią
Marchewki, selera i ziemniaki należy obrać i umyć. Pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Dodać kostkę rosołową i zagotować. Następnie dodać listek, ziele oraz pieprz. Gotować około 10-15 minut. W tym czasie dokładnie umyć cukinię, pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić drobno. Wrzucić do zupy. Koperek umyć i pokroić. Wrzucić do zupy gdy już kasza i warzywa będą miękkie. Gorącą zupę rozlać na talerze i od razu podawać
Jarski krupnik z cukinią
Marchewki selera i ziemniaki należy obrać i umyć Pokroić w kostkę i wrzucić do garnka Dodać kostkę rosołową i zagotować
Jarski krupnik z cukinią
Następnie dodać listek ziele oraz pieprz Gotować około 10-15 minut
Jarski krupnik z cukinią
W tym czasie dokładnie umyć cukinię pokroić w kostkę Por umyć i pokroić drobno Wrzucić do zupy
Jarski krupnik z cukinią
Koperek umyć i pokroić Wrzucić do zupy gdy już kasza i warzywa będą miękkie