Sposób przygotowania:
Jarzynowa z mrożonki bez mięsa
Obrać i umyć por , cebulę i ziemniaki . Por pokroić w pół plasterki , cebulę w piórka a ziemniaki w kostkę .Rozgrzać w garnku o grubym dnie olej . Wrzucić cebulę , por , kapustę i smażyć mieszając aż zmiękną i zrumienią się . Dołożyć ziemniaki i nadal smażyć by ziemniaki lekko się zrumieniły . Dołożyć mrożonkę , liście maggi , kminek , pokrojone lub suszone zioła po szczypcie .Wlać wodę . Dodać masło i 1/3 łyżeczki soli .Gotować ok. 40 minut . Rozrobić w odrobinie zimnej wody mąkę i wlać do zupy .Zagotować .Doprawić do smaku solą , pieprzem , maggi i ziołami . Dodać śmietankę i koper . Nie wiem czemu obsmażenie części warzyw na złoto na oleju i gotowanie potem na tym zupy powoduje , że zupełnie nie przeszkadza to , ze brakuje w niej mięsa . Można ugotować jeszcze w zupie ( lub osobno i dodać do zupy ) zacierki .
evita0007