2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Jarzynowa z parowaru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bez tej sałatki nie ma imienin u cioci :) A z parowaru dużo zdrowsza,nie tracimy cennych witamin.......

Jarzynowa z parowaru Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jarzynowa z parowaru

 

  • 4-5 marchewek
  • 4 pietruszki
  • 2-3 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 seler-korzeń
  • 5 jajek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2 kwaskowe jabłka
  • 5 ogórków kiszonych
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jarzynowa z parowaru
Warzywa -ziemniaki,marchew pietruszkę i seler skrobiemy i myjemy pod bieżacą wodą ukąłdamy w miskach parowaru dość lużno i nastawiamy parowar na 45 minut i gotujemy.Studzimy gdy będą zimne kroimy w kostkę . Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo,cebulę obieramy i kroimy z wystudzonymi jajkami w kosteczkę tak samo postępujemy z ogórkami kiszonymi i jabłkiem. Kukurydzę i groszek osaczyć z zalewy ,wymieszać wszystkie składniki w misce ,dodać musztrdę majonez doprawić do smaku solą i pieprzem wymieszać dokładnie.Przed podaniem posypać posiekana natką pietruszki. Smacznego:)
Jarzynowa z parowaru
umyte oskrobane warzywa ukladamy w parowarze i gotujemy
Jarzynowa z parowaru
surowe składniki sałatki kroimy w kostkę jajka gotujemy groszek osączamy
Jarzynowa z parowaru
ugotowane warzywa studzimy i również kroimy w kostkę
Jarzynowa z parowaru
dodajemy majonez musztardę doprawiamy do smaku mieszamy