Anna85

Anna85

Szef Kuchni
[Przepisów: 87]

Jarzynowa z ryżem na indyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Delikatna zupka jarzynowa. Posmakuje każdemu.

Jarzynowa z ryżem na indyku

Składniki:

Jarzynowa z ryżem na indyku

 

  • 40 dkg filetu z indyka
  • 2 marchewki
  • 1/2 pora
  • 1/2 selera
  • 1/2 pietruszki
  • 20 dkg groszku zielonego
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • 1 kostka rosołowa
  • 1/2 szklanki śmietany
  • natka pietruszki
  • koperek
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • woda

Sposób przygotowania:

Jarzynowa z ryżem na indyku
Mięso z indyka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oleju w uprzednio rozgrzanym naczyniu. Następnie dodajemy pokrojone w kosteczkę warzywa (marchew, por, seler i pietruszka).Groszek jeżeli jest z puszki to odsączamy i też dodajemy do pozostałych warzyw. Wsypujemy ryż i całość zalewamy wodą. Gotujemy aż warzywa będą miękkie i ryż ugotowany. Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy, zaprawiamy śmietaną i posypujemy zieleniną.

Tagi:

ryż indyk