iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jarzynowa zupka zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna i bardzo syta zupka wielowarzywna zasmażana na masełku i lekko zaciągnięta śmietaną 30 procent

Jarzynowa zupka zasmażana

Składniki:

Jarzynowa zupka zasmażana

 

 

Sposób przygotowania:

Jarzynowa zupka zasmażana
Kalafior myjemy osuszamy kroimy w różyczki. Seler obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki , marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę . Na patelni rozpuszczamy masło wkładamy wszystkie warzywa i podsmażamy je. Dodajemy pieprz młotkowany z kolendrą - mieszamy. Dosypujemy mąkę - mieszamy chwilę smażymy i zalewamy bulionem. Zagotowujemy. Gotujemy do miękkości warzyw. Koperek myjemy osuszamy w wirówce do sałaty. Dodajemy posiekany koperek , doprawiamy solą i zalewamy śmietaną . Jeszcze raz zagotowujemy.