Sposób przygotowania:
Jęczmienna z grzybami i wieprzowiną
Grzyby zalać wodą dodać pół łyżeczki soli i ugotować do miękkości/odcedzić i pokroić je na drobniejsze części. Mięso umyć,osuszyc i pokroić w drobną kostkę i przełożyć na rozgrzany olej na głębszą patelnię.Cebulę pokroic w kostke i dodac do mięsa.Dodać również wcześniej przygotowane grzyby Przyprawić wszystko wyżej wymienionymi przyprawami i mieszając smażyć do zeszklenia się cebuli. Następnie przykryć pokrywą ,zmniejszyc ogień i dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa (od czasu do czasu mieszając). Kaszę ugotować wg.instrukcji na opakowaniu/odstawić. Gdy mięso bedzie miękkie dodać paprykę pokrojoną w drobną kostkę i nadal smażyć mieszając do jej zwiędnięcia (żeby była lekko chrupka) Następnie wsypać kaszę , natkę pietruszki i mieszając trzymać na małym ogniu jeszcze około 3 minuty i gotowe. Podawać z ulubiona sałatką Smacznego . . .
gusia1000