Sposób przygotowania:
Jednogarnkowe chłopskie danie
Na początku ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w plastry.
Pokrojone wrzucamy do garnka, dodajemy jedną łyżeczkę soli i gotujemy 25 minut. Następnie odcedzamy je z nadmiaru wody.
W trakcie gotowania ziemniaków na głębokiej patelni podgrzewamy smalec. Wrzucamy pokrojony w kostkę wędzony boczek i kiełbasę.
Mięso smażymy na brązowy kolor od czasu do czasu mieszając. Kolejno dodajemy przyprawy, to jest: Kucharka,rozmaryn, przyprawę do ziemniaków, paprykę, sól i pieprz.
Całość dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy pokrojoną w plastry cebulę.Smażymy jeszcze chwilkę.
Na koniec dodajemy ugotowane ziemniaki.Mieszamy.
Smacznego.
Pokrojone wrzucamy do garnka, dodajemy jedną łyżeczkę soli i gotujemy 25 minut. Następnie odcedzamy je z nadmiaru wody.
W trakcie gotowania ziemniaków na głębokiej patelni podgrzewamy smalec. Wrzucamy pokrojony w kostkę wędzony boczek i kiełbasę.
Mięso smażymy na brązowy kolor od czasu do czasu mieszając. Kolejno dodajemy przyprawy, to jest: Kucharka,rozmaryn, przyprawę do ziemniaków, paprykę, sól i pieprz.
Całość dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy pokrojoną w plastry cebulę.Smażymy jeszcze chwilkę.
Na koniec dodajemy ugotowane ziemniaki.Mieszamy.
Smacznego.