kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Jesienna sałatka fasolowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, drobno poszatkować.

Jesienna sałatka fasolowa

Składniki:

Jesienna sałatka fasolowa

 

  • kapusta 1/4 główki
  • marchew 2 sztuk
  • dynia 20 dag
  • fasola szparagowa (konserwowa) 1 puszka
  • śmietana 2-3 łyżki
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • majonez 1 szklanka
  • cukier 1 szczypta
  • sól 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Jesienna sałatka fasolowa
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, drobno poszatkować. Włożyć do dużej miski posolić, lekko ugnieść ręką, aby kapusta zmiękła i odstawić na około 20 minut. Marchew i dynię oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Fasolkę odcedzić, przelać wodą. Wszystkie warzywa wymieszać w misce, przyprawić do smaku solą i cukrem. Majonez, śmietanę i sok z cytryny połączyć, i tak przygotowanym sosem polać sałatkę,

Tagi:

dynia fasola