Sposób przygotowania:
Jesienna zupa cebulowa
Obrać cebulę i czosnek. Pokroić je grubo i dusić na małym ogniu na Kærgården, w taki sposób, aby nie zmieniły koloru. Dodać bulion, wino i odstawić danie na 30 min. W tym czasie podsmażyć bekon na rozgrzanej patelni, aż będzie dobrze wysmażony. Odsączyć bekon z tłuszczu i posiekać.
Zmiksować zupę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ubić żółtka razem z bitą śmietaną oraz 4 łyżkami wrzącej zupy i wlać do zupy, cały czas mieszając. Zupa powinna być gorąca, ale nie może wrzeć. Następnie pokruszyć ser pleśniowy Arla Danablu, wsypać do zupy i poczekać, aż się roztopi. Doprawić zupę do smaku pieprzem i rozlać do 4 talerzy. Posypać siekanym bekonem i zieloną pietruszką.
Serwować zupę w małych czarkach.
Zmiksować zupę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ubić żółtka razem z bitą śmietaną oraz 4 łyżkami wrzącej zupy i wlać do zupy, cały czas mieszając. Zupa powinna być gorąca, ale nie może wrzeć. Następnie pokruszyć ser pleśniowy Arla Danablu, wsypać do zupy i poczekać, aż się roztopi. Doprawić zupę do smaku pieprzem i rozlać do 4 talerzy. Posypać siekanym bekonem i zieloną pietruszką.
Serwować zupę w małych czarkach.
dobry