Sposób przygotowania:
Kurczak z dynią w mleku kokosowym
Piersi z kurczaka umyłam, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do miski. Dodałam sól, pieprz, ząbek czosnku przecisnięty przez praskę, kurkumę, słodką paprykę czerwoną, trochę chilli, imbir mielony, oliwę. Wszystko dokładnie wymieszałam i odstawiłam do lodówki na co najmniej godzinę.
Dynię obrałam, usunęłam pestki i pokroiłam w kostkę. W głębokiej patelni na rozgrzanym oleju obsmażyłam kurczaka.
W drugim garnku na oleju smażyłam dynię. Następnie obsmażoną dynię przerzuciłam do patelni z kurczakiem, wlałam mleko kokosowe, doprawiłam do smaku solą, dodałam łyżeczkę cukru i cynamon i gotowałam jeszcze aż do miękkosci dyni.
Przed końce wrzuciłam rodzynki oraz dodałam 1 łyżkę soku z cytryny. Podawałam z czerwonym ryżem.
Dynię obrałam, usunęłam pestki i pokroiłam w kostkę. W głębokiej patelni na rozgrzanym oleju obsmażyłam kurczaka.
W drugim garnku na oleju smażyłam dynię. Następnie obsmażoną dynię przerzuciłam do patelni z kurczakiem, wlałam mleko kokosowe, doprawiłam do smaku solą, dodałam łyżeczkę cukru i cynamon i gotowałam jeszcze aż do miękkosci dyni.
Przed końce wrzuciłam rodzynki oraz dodałam 1 łyżkę soku z cytryny. Podawałam z czerwonym ryżem.
SylaUla
Magdalena88
anemon