iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Jesienne ciasteczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne ciasteczka które moje dzieci zjadły zanim na dobre zastygła czekolada.

Jesienne ciasteczka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jesienne ciasteczka

 

 

Sposób przygotowania:

Jesienne ciasteczka
Margarynę utrzeć z dodatkiem cukru na gładki krem w trakcie ucierania dodać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać następnie cały czas ucierając dodać do porcjami do kremu. Kiedy ciasto jest gładkie to ostrożnie połączyć je z mielonymi orzechami, posiekaną czekoladą i śliwkami pokrojonymi w kosteczkę. Blaszkę wysmarować tłuszczem i łyżką kłaść małe ciastka lekko je spłaszczając. Piec około 10-15 minut w temp. 170st, po upieczeniu przestudzić i polać rozpuszczoną białą czekoladą oraz posypać niewielką ilością mielonych orzechów.
Jesienne ciasteczka
ciasto ostrożnie wymieszać z uszykowanymi dodatkami
Jesienne ciasteczka
łyżką kłaść małe ciasteczka i lekko uklepać
Jesienne ciasteczka
po przestudzeniu polać białą czekoladą