Sposób przygotowania:
Jesienne ciastoETAP 1:
Jabłka brać i zetrzeć na grubych oczkach tarki, masło stopić i przestudzić. Żółtka jajek utrzeć z cukrem na puszysty krem, następnie dodać przestudzone masło i przy pomocy miksera ubijać, aż powstanie puszysta piana. Jabłka po starciu dodać do ubitej piany z jajek, następnie dodać przesiane obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli po wymieszaniu do ciasta dodać pianę ubita z białek i drobno pokrojoną czekoladę.
ETAP 2:
Okrągłą formę do pieczenia około 25 cm średnicy wysmarować margaryną i wysypać na dnie pokruszonymi herbatnikami, następnie wyłożyć całe ciasto i ułożyć na nim połówki śliwek po wierzchu posypać kruszonką przygotowana z zimnego masła, cukru i mąki.
Piec w temp. 170st około 50 minut, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
SylaUla
iziona
Polecam :)