Sposób przygotowania:
Jesienne naleśniki dyniowe
Mleko, mąkę kukurydzianą i orkiszową, cukier, proszek do pieczenia, jajko łączymy mieszając ze sobą, najlepiej za pomocą trzepaczki, aż uzyskamy gęstą i lejącą masę. Miąższ z dyni smażymy około 05,h ciągle mieszając z około 6 łyżkami cukru, na średnim ogniu. Potem miksujemy blenderem i studzimy. Przestudzoną i tak przygotowaną dynię łączymy z białym serem, ugniatamy i mieszamy porządnie widelcem aż do uzyskania w miarę jednolitej masy. Rozgrzewamy patelnię i delikatnie smarujemy ją masłem (niewiele!). Nakładamy odpowiednią ilość ciasta i smażymy z obu stron. Przed nałożeniem kolejnego ciasta znów lekko przesmarowujemy masłem gorącą patelnię. I tak za każdym razem. Placki naleśnikowe przekładamy wcześniej przygotowanym, dyniowo-serowym farszem i zawijamy. I gotowe - smacznego!